Edito

dfot

Eskileri Arşivleyin Ve Temiz Bir Sayfa Açın, Başlığını Da Siz Koyun

 

Herhalde yaşlandım, 2014 eskiden bana bilim kurgu filmlerinin bir repliğinde sadece geçebilecek bir tarih gibi gelirdi. Uzak, belirsiz hatta bilinmezlikleri nedeniyle ürkütücü. Oysa şimdi küt diye kucağına düştüm gibi hissediyorum kendimi yeni yılın. Tuhaf gerçekten, başlarda yazmaya bile zor alıştığım 2013, hayırsızlığa şimdi hafif alınmış eski bir dost gibi boynu bükük bakıyor bana adeta.

Oysa ki böyle hissetmemeliyim mesleğim gereği trendleri, yılbaşı kutlamaları, fuarları, planlamaları derken 2014 epeydir gündemimde. Ama yine de bu yazıya başlarken hafif bir sudan çıkmış balık durumum söz konusuydu itiraf etmeliyim, bilgisayarın başına geçince zihnim netleşti.

 

Çünkü tam da bunları hissederken pratik bir metod geldi aklıma bu geçişi kolay atlatabilmek için, size şimdi bundan bahsedeceğim. Yapacağımız şey gayet basit; geçen yılı kendi içinizde değerlendirin ve arşivleyin, gerekirse şu sıralar moda olduğu bir kutuya koyun elinize geçenleri, olmadı kafanızda kapatın konuları sanal bir kutuya.  2013’e  genel bir ad verin ve onu kodlayıp kilitleyin. Ben kendi etiketimi hazırlarken aklıma ilk gelen şu oldu: “Öğrenmek”. Demek 2013’ün bendeki adı bu. Sonra “ne mutlu sana” dedim kendi kedime. Bakalım sizin aklınıza ilk ne gelecek?

Öğrendiğim her şey keyifli miydi; yoo elbette değil. Ama öğrenmeye benim kadar açsanız siz de bilirsiniz bizler gibiler itiraf etmeseler de hep için  için minnettar kalırlar evrene, edindikleri her tecrübe için. 2013’ü öğrenmek kutusuna kaldırdıktan sonra; 2014 için bir işaret bekledim içimden gelen sesten ve yorum gecikmedi; “Keyifli Keşifler”.  Açtım sonra kendi kendime bu başlığı ve yıl gündemlerim oluştu.

Buyurun Keyifli Keşifler başlıklı listemin açılımına,

 

1- Üret ve yaratıcılığını besle, her şekilde ve her biçimde, her gün kendini bu açıdan sorgula, 

2- Yeni yerlere yolculuk et, yeni dünyalar keşfet,

3- Tutkularına sahip çık (en çılgınca olanlarına bile),   

4- En sevdiklerini şımart,  ama ciddi şımart, salakça bir şey yap onlar için mesela, kimsenin yapmayacağı kadar hesapsız kitapsız,

5- Doğada daha çok vakit geçir kızınla, 

6- Çok istediğin bir sanat eseri edin, 

7- Kendini  evindeki bir değişiklikle ödüllendir,

8- Merak et, oku ve izle,  

9- Önüne bak, arkana değil,

10- Her yerde her koşulda kendin ol, “mış gibi” yapma kafanı kırarım 

 

Biliyorum pek de dekorasyon konulu bir yazı gibi gelmiyor bu yazdıklarım ilk okuyuşta. Ama benim listemdeki 10 madde buydu kusura bakmayın. Hem belki de dikkatli okuyanlara dekorasyona dair şeyler de söyler bu yazdıklarım. Ne demişler anlayana…

Sevgiler