böcek

Kaan Bağcı | Bast Anket

KAAN BAĞCI  / İLLÜSTRATÖR

BİYOGRAFİ

Kaan Bağcı’nın eserini tam olarak sınıflandırmak zordur.
Grafiği ve illüstrasyonu, kavramsal elementlerle harmanladığı çalışmalarında
kaz, balık, böcek gibi “hayvan” kolajlarını, tarafsız ve detaylı bir biçimde görselleştirmektedir.

Dikkatli bir şekilde seçip yerleştirdiği elementlerin bütünlüğü ve harmonisi çizimlerinin detaylarında da göze çarpar.
Resimlerin anatomik olarak bilimsel ve akademik ders kitaplarını çağrıştıran bir özene sahip olması
yüzyıllar öncesinde de çizilmiş olabileceğine dair çağ ötesi bir duygu yaratır.

Bununla birlikte, her parça modern bir huzursuzluğa ve neredeyse fütürist derecede ilginç bir bükülüme sahiptir.”

Gail Deayton

 

         •        Takip ettiğiniz siteler ?

 

ffffound.com

fecalface.com

behance.net

drawingserved.com

                          

         •        Çalışırken olmazsa olmazınız?

Çay , kahve, kedi, radyo, kalemlerim.

 

         •        En sevdiğiniz dönem veya akım?

Realizm ve Oryantalizm
         •        Favori mekanınız?

 

İstanbul – Urban

İzmir – Radio Edit – 1888

 

         •        Odanızda asla neye rastlamayız?

 

Beyaz ışık, yeni eşya, televizyon, perde, küllük Bunlar dışında bir odada rastlanmaması gereken şeylere rastlayabilirsiniz tabi…

 

         •        Nelerden ilham alırsınız ?

 

Görsel olarak algılanabilecek şeyler dışında, müzikten.

 

         •        Hayatınızdaki olmazsa olmazınız?

 

Kedilerim ve ailem.

 

 

 

         •        En büyük hayaliniz?

        

Yıllardır hayalini kurduğum yüksek tavanlı, bol pencereli geniş bir atölyenin yaşam alanım olması.

 

         •        Tek bir cümle ile kendinizi anlatın desek…

 

Enstruman alıp müzik yapabilmek için grafik tasarım yapmaya başladım. Sonra müzik bir kenarda kaldı. Tam grafik tasarımcıyım derken kendimi dergilere illüstrasyon yaparken buldum hiç bir planım tutmadı, o yüzden bu cümle kesinlikle “Plan yapmadan – yapamadan yaşamaya ve üretmeye çalışan birisiyim.” şeklinde olmalı.

 

         •        Motto’nuz…

         Çok klasik olucak ama…

“ Be yourself everyone else is already taken.”     –   Oscar Wilde

 

 

Meral Uyanık Koca

dergi_form_nisan
Bir 18.yy Burjuva Evi Domaine De La Baume

Provans’ın kalbinde 99 hektarlık muhtesem bir malikane. 

 

Provans’ın tepelerinde, göletleriyle birlikte fransız bahçeleri, zeytin korusu, mütavazi şapeli ve dikkat çekici doğal güzellikleri ile seyirlik ve bir defa baktıktan sonra bir mekandayız. Her şeyi kolayca unutarak, sadece o anı tam anlamıyla yaşamanızı sağlayan huzur dolu bir cennet burası adeta. 99 hektarlık bu masal diyarında ağustos böceklerinin ninnisi, atların kişnemesi ve suyun sesi ile atmosferin büyüsü iyice yükseliyor.
Burası eskiden ressam Bernard Buffet’ın eviymiş. Bu görkemli arazinin, eserlerine fazlasıyla ilham kaynağı olduğu söyleniyor. Sevdiği birinin resmini yapar gibi bir şevkle ve tutkuyla buradaki manzara ve iç mimari detayları olağanüstü şekilde eserlerinin bir çoğunda resmetmiş. Sanatçının burayı konu alan her eserinde hassasiyeti, evine olan hayranlığı açıkça gözlemlenebiliyor.
Bu muhteşem bina kestane ağaçlarının gölgesinde, taş avlusu ile, parlak gök mavisi ve güneşin sıcak ışıklarının vurduğu pencereleriyle tipik bir 18.yy fransız stilinin yorumu.
Evin genelinde Hint kumaşları, sıcak kahve, toz pembe, soluk yeşil ve mavi tonları, 18.yy’da inanılmaz popüler olan“toile de jouy” kumaşları bir arada kullanılmış.
Stilize edilen çiçek tablolarında, günlük hayata dair basit detaylar, estetik bir mercekle adeta yeniden şekileniyor ve gerçekliğin tanımını yeniden yapmamıza neden oluyor. Zarif dokunuşlarla yenilenmiş antika mobilyaların yanında Kabriole ve Berjer, Louis XV döneminden koltuklar yer almış. Zeminde ise geometrik parke döşemelerin üzerinde genel olarak el dokuma kilimlerin kullanıldığını gözlemliyoruz.
Ortak alanlarda özellikle restoranda, birçok elementin zevkli karışımından mutlak bir estetik anlayışı ortaya çıkmış. Şef Francois Martin taze sebzeleri ile ve en iyi provansiyel yemekleri pişiriyor ve büyük bir özenle misafirlerine ikram ediyor. Kendi üretimleri olan kovan balı ve taze zeytinyağı ise mekanın konuklarına adeta doyumsuz bir ziyafet yaşatılmasındaki başrol oyuncuları olarak konumlandırılmış menüde.
3 adet süit, 15 yatak odası, panoramik teras, mahzen, yemek dersleri, butik, fransız ve sebze bahçeleri, bal, zeytinyağı üretimi, çiftlik, tenis kortu, sauna, hamam, havuz, doğal şelaleler, yüzülebilen bölümleri olan nehirler provans rüyasının bonkör tamamlayıcıları.
dergi_form_nisan