2015 Mekan Oscarları

2015 Mekan Oscarları

Bu yıl İstanbul’da menüsüyle, dekorasyonuyla, konseptiyle öne çıkan mekanları sizler için sıraladık ve 2015’in En İyi Mekanları Listemizi oluşturduk. Buyurun 2015’de Bast Home’a Takılanlar. Belki de Yılbaşı gecenizi bu mekanlardan birinde geçirmek istersiniz.

Ne dersiniz?

 

En Yenilikçi Menü

İlk olarak Çeşme Alaçatı’da kapılarını açan Alancha Restaurant, geleneksel ve modern yemekleri, yenilikçi ve daha önce denenmemiş yöntemlerle misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Kısa zamanda farklı lezzetleri ile ilgi odağı olan Alancha, İstanbul’da da önemli yeme-içme mekânları arasındaki yerini aldı.

Maçka Armani Residence’da misafirlerini ağırlayan Alancha Restaurant, Şef Kemal Demirasal liderliğinde Anadolu mutfağının kökenlerine inerek yaratıcı ve ezber bozan lezzetler sunuyor. Fakat bu kadar uzaklara gidecek zamanımız yok, artık öbür yaza diyorsanız eğer, Alancha İstanbul’un çok da uzağınızda olmadığını söylemek isteriz.

En Şık Mekan

Culinary Institute of America’da eğitim gördükten sonra, gastronomi dünyasında tanınmış isimlerle çalışarak deneyim kazanan mutfak şefi Beril Şanal, Backyard Bistro’nun; yemeği, mimarisi ve rustik tasarımıyla, misafirlerine içeri girdikleri andan itibaren özel ve gastronomik bir deneyim sağlama anlayışına uygun bir menü yaratmış.

1800’lerin başında kurduğu ve yetimhane olarak hizmet vermiş bir yerleşim yeri aslında Bebeköy’ün kurulu olduğu alan.İç mekânı da bu yerleşim alanı içinde kalan tarihi bir sarnıç. Dekorasyon ve iç mimari, ortaklardan bir diğeri Menderes Utku ve Deniz Duru’ya ait. İlk fırsatta keşfedilmeyi bekleyen bu şık restaurantın lezzetlerini aklınızdan çıkaramayacaksınız.

En İyi İtalyan

Palazzo Corpi binasının arka bahçesinde yer alan Cecconi’s, modern klasik bir İtalyan restoranı. Öğle ve akşam yemeği için haftanın yedi günü açık olan Venedik’te hayat bulan Cecconi’s, el yapımı makarnaları, deniz ürünleri, cicchetti ve en kaliteli ürünlerle hazırlanan Kuzey İtalyan yemekleri ile tanınıyor ve büyük ilgi görüyor.

İlk şubesini Mayfair, Londra’da açan Cecconi’s, Miami ve West Hollywood’da da bulunuyor. Soho House grubunun İstanbul’daki açılımları sadece üyelerinin işine yaramıyor. Geçtiğimiz aylarda eski Amerikan Konsolosluğu binasına yerleşen özel kulüplerinin yanı başında, herkese açık bir İtalyan restoranı olan Cecconi’s ile yollarına devam ediyorlar

En İyi Menü

Kanyon Alışveriş Merkezi’nde yer alan Escale geniş ve ferah bir restoran oluşu ile dikkat çekiyor.  Escale dünya mutfağı, ağırlıklı olarak da Avrupa mutfağı sunan bir restoranttır. Menülerinde 14 saat pişirilmiş süt kuzu omuz, mühürlenmiş ördek but gibi et çeşitleri, rizotto, pizza, kendi yaptıkları makarnaların yanı sıra salatalar ve zeytinyağlılar var.

Müşterilerin şimdiye kadar en çok tercih ettiği lezzetler ise badem taratorla sunulan fırınlanmış körpe sebzeler ve ızgara ahtapotmuş. Ekşi maya ekmeğinde servis edilen bruschetta da diğer beğenilen seçeneklerdenmiş. Tatlılarda ise unsuz, çikolatalı ıslak kek, çilekli milföy ve beyaz çikolata çorbası öne çıkıyor. Mekanda çocuklara özel olarak yapılan yemek alternatifleri yok

En İyi Cafe

Şimdilerde çok konuşulan mekan, Karaköy’ün gözdesi Fil books. Sanat kitaplarının yanı sıra fotoğraf tarihi ve teorisiyle ilgili kitapların, bağımsız yayınların ve tatlı servisinde yer aldığı bir kitapçı ve aynı zamanda keyifli bir kafe. Aydınlık ve ferah dükkanda, atölyelerin, sanatçı konuşmalarının, söyleşilerin ve başka kolektif etkinliklerin düzenlendiği bir buluşma mekanı.

Tüm sanatçıları, fotoğrafçıları, yayıncıları ağırlamaya pek hevesli güzel bir mekan. Sempatik logosu, pastel tonları trendy iç dekorasyonu, sade detayları ve birbirinden özel kitapları ile şimdiden en sevilenler arasına girmiş bile. İçinden çıkmak istemeyeceğiniz keyifli bir mekanda geçirilecek birkaç saatiniz olursa mutlaka Fil books’u denemenizi tavsiye ederiz.

En İyi Deniz Ürünleri

Rumelihisarı, deneyimli işletmeci Gül Etker’in adı, menüsü ve tüm özgün yaratıcılığı kendisine ait olan mekanı “Kiss The Frog”a ev sahipliği yapıyor. Lezzetli ve özen ile hazırlanmış deniz mahsulleri menüsüyle dikkatleri üzerine çeken Kiss The Frog – Seafood Brasserie, İstanbul’un gözde mekânları arasında yer almaya aday.

Rumelihisarı’nda, muhteşem İstanbul Boğazı’nın hemen kıyısında yer alan mekân, işletmecisinin geçmişteki başarıları hakkında ipuçları veriyor. İlk olarak Bodrum Gümüşlük’te açılan Karaf, daha sonra Ankara ve B by Karaf ile İstanbul Reina’ya taşınarak lezzet severlerin ‘gözde’ mekânlarından olmayı başaran ünlü restoranların kurucu ismi, lezzet severlere hiç de yabancı değil.

En İyi Tüm Gün

Michelin Yıldızlı ünlü şef Michael White’ın özel reçetelerini lokal ve mevsim tatlarıyla birleştirerek yorumladığı eşsiz menü “tüm gün” lezzet tutkunlarını bekliyor. Morini’nin ev yapımı makarnaları günlük olarak hazırlanıyor. Barrack Obama’nın, U2’nun solisti Bono’nun favorileri de menüde yer alıyor. Michael White’ın imzası ile kuzu incik ve levrek ise ana yemeklerin vazgeçilmezleri.

Morini’nin başlangıç menüsü; bar atıştırmalıklarından steak tartare’a, Marea usulü kalamardan, gorgonzola ve fındıkla eşsiz bir tat haline gelen carpaccio’ya kadar pek çok alternatif içeriyor. Morini Teras’ın yeşillikler içerisindeki ferah bahçesinde, Nefis brunch menüsünde misafirler yeni lezzetleri keşfedip mutlu anlar yaşıyor.

En İyi Kebap

Nezih Kebab Yuvalama 1981 yılında İstanbul Mercan Yokuşu`nda İsmail Hakkı Öztürk tarafından kurulmuş. 10 yıl Mercan Yokuşu`nda hizmet veren Hakkı Öztürk, buradan 1991 yılında oğlu Galip Öztürk ile birlikte Kazasker Nezih Kebab Yuvalama`yı lezzet severleriyle buluşturdu. Gaziantep mutfağını İstanbullularla buluşturan ilk isim olarak hafızalarda yer etmiştir.

Etnik yemeklerdeki ustalığı, başarılı işletmesi konusundaki hassasiyeti, sadece Türkiye`de değil Avrupa ve Amerika`da da hayli dikkat çekmiş. Sayısız kez ‘En İyi Yöresel Mutfak` unvanına layık görülen Nezih Kebab Yuvalama, Amerika`nın yüksek tirajlı günlük gazetesi New York Times gazetesi’ne manşet olmayı başarmış.

En İyi Mevsim Menüsü

Paris’te eğitim görmüş ve Michelin yıldızlı restoranlarda çalışmış şefler Kaan Sakarya ve Aylin Yazıcıoğlu Sakarya’nın liderliğinde hizmet veren Nicole Restaurant,  yerli ve taze malzemelerden oluşan mevsimsel menüleri, şato tarzı şaraplara ağırlık veren kavı ile butik bir restoran özelliğine sahip.

Restoran, İtalyan Konsolosluğunun tam karşısındaki Tomtom Suites’in üst katında yerli ve yabancı misafirlerine nefis tatlar sunuyor. Hemen girişinde yer alan cam çerçeveli tarihi tapu, birazdan şefleriyle buluşacağımız restoranın adı hakkında fikir sahibi olmamızı sağlıyor. Tarihi tapu, orijinal diliyle bir zamanlar binanın kime ait olduğunun etkileyici bir kanıtı.

En İyi Et Menüsü

Atiye Sokak’ta açılan son mekân The House Café’nin yaratıcılarından Canan Özdemir, Ramazan Üren ve Ferit Baltacıoğlu’nun imzasını taşıyan Nopa oldu. Tüm House Café’lerde olduğu gibi Nopa’da da Autoban çizgisi hakim, günün her saatine ayak uyduran bir ambiyansa sahip.

Arka tarafta duvarları boydan boya kaplayan gerçek çiçekler ve yeşili sarıp sarmalamasıyla da şehrin göbeğinde olmanıza rağmen iyi hissettiren bir havası var. Menü ise yenilikçi, sezonluk ürünlerle şekilleniyor. Menünün assolisti ise ‘etler’. Tekirdağ’dan getirdikleri en az 35 gün ‘kuru dinlendirilen  etlerin yanı sıra deniz ürünleri ve kendi mutfaklarında günlük olarak üretilen makarna, ekmek ve tatlılar var.

En İyi Şef

Dünyaca ünlü şef Rudolf Van Nunen, 21 yıldır yaşadığı Türkiye’de ilk restoranını açtı. Akdeniz ve dünya mutfağından lezzetlere yer veriyor. Rudolf’u, “duyguların hayat bulduğu, ruhunuzun yenilendiği, günün tamamında her öğüne tat ve duygu katmaya kendini adamış bir mekan” olarak tanımlıyor.

Fransız, Hollanda, Alman, İngiliz, Türk, Endonezya, Thai ve Cajun mutfakları konusunda deneyimlere sahip olan, birçok ödül ile taçlandırılan dünyaca ünlü şef Rudolf Van Nunen, Türk damak tadına uygun lezzetler sunmayı hedefliyor. 62 kişilik restoran ve 20 kişilik teras kapasitesiyle Rudolf, Slow Food konseptiyle hizmet veriyor.

En İyi Boğaz Manzarası

Doğunun batı ile bütünleştiği mistik şehir İstanbul’un Çengelköy kıyısında, dışındaki tasarımıyla hizmet veren TAPASUMA, tarihi “suma fabrikası” otelinin bünyesindedir.  Tapasuma, muhteşem konumu, Boğaz’ın tamamına hakim manzarası, yanı başındaki denizin sürekli değişen mavi-yeşil-gri renkleri ve bugünü ahenkle harmanlayan mimarisi ile kuşatılmış özel bir mekandır.

Gündüz iş yemekleri, akşam özel toplantılar ve kutlamalar, gün batımında huzurlu bir mola yeri olarak tercih edilen Tapasuma, bir çok kişinin ilgi odağı. Kendine özel teknesi ile sizi İstanbul’un trafiğinden de kurtarıyor. Otel konukları için tüm gün hizmet veren Sumahan, dileyen restoran misafirlerini de boğazın karşı kıyısına taşıyor.

En İyi Meze Menüsü

Ekranlardan tanıdığımız, Arda Türkmen, Karaköy’de Mükellef isimli yeni bir restoran açtı. Bu aralar herkesin konuştuğu mekanını “40 yaşımda 40 günde dükkan açtık” sözleriyle anlatan Türkmen’in Nişantaşı’ndaki yeni restoranının hazırlıkları ise devam ediyor.

Herkes, Arda Türkmen’le Karaköy’deki restoranı Forneria’nın bulunduğu otelin terasına yeni açtığı restoranı, Mükellef’i konuşuyor. Öncelikle şahane manzaralı terasa değinmeden edemeyeceğiz: bir tarafımızda Boğaziçi köprüsü bir tarafımızda Topkapı Sarayı ve Ayasofya. Arkanızda Galata Kulesi desek sanırız başka söze gerek kalmaz.

2015 Mekan Oscarları

Bu yıl İstanbul’da menüsüyle, dekorasyonuyla, konseptiyle öne çıkan mekanları sizler için sıraladık ve 2015’in En İyi Mekanları Listemizi oluşturduk. Buyurun 2015’de Bast Home’a Takılanlar. Belki de Yılbaşı gecenizi bu mekanlardan birinde geçirmek istersiniz.

Ne dersiniz?

 

En Yenilikçi Menü

İlk olarak Çeşme Alaçatı’da kapılarını açan Alancha Restaurant, geleneksel ve modern yemekleri, yenilikçi ve daha önce denenmemiş yöntemlerle misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Kısa zamanda farklı lezzetleri ile ilgi odağı olan Alancha, İstanbul’da da önemli yeme-içme mekânları arasındaki yerini aldı.

Maçka Armani Residence’da misafirlerini ağırlayan Alancha Restaurant, Şef Kemal Demirasal liderliğinde Anadolu mutfağının kökenlerine inerek yaratıcı ve ezber bozan lezzetler sunuyor. Fakat bu kadar uzaklara gidecek zamanımız yok, artık öbür yaza diyorsanız eğer, Alancha İstanbul’un çok da uzağınızda olmadığını söylemek isteriz.

En Şık Mekan

Culinary Institute of America’da eğitim gördükten sonra, gastronomi dünyasında tanınmış isimlerle çalışarak deneyim kazanan mutfak şefi Beril Şanal, Backyard Bistro’nun; yemeği, mimarisi ve rustik tasarımıyla, misafirlerine içeri girdikleri andan itibaren özel ve gastronomik bir deneyim sağlama anlayışına uygun bir menü yaratmış.

1800’lerin başında kurduğu ve yetimhane olarak hizmet vermiş bir yerleşim yeri aslında Bebeköy’ün kurulu olduğu alan.İç mekânı da bu yerleşim alanı içinde kalan tarihi bir sarnıç. Dekorasyon ve iç mimari, ortaklardan bir diğeri Menderes Utku ve Deniz Duru’ya ait. İlk fırsatta keşfedilmeyi bekleyen bu şık restaurantın lezzetlerini aklınızdan çıkaramayacaksınız.

En İyi İtalyan

Palazzo Corpi binasının arka bahçesinde yer alan Cecconi’s, modern klasik bir İtalyan restoranı. Öğle ve akşam yemeği için haftanın yedi günü açık olan Venedik’te hayat bulan Cecconi’s, el yapımı makarnaları, deniz ürünleri, cicchetti ve en kaliteli ürünlerle hazırlanan Kuzey İtalyan yemekleri ile tanınıyor ve büyük ilgi görüyor.

İlk şubesini Mayfair, Londra’da açan Cecconi’s, Miami ve West Hollywood’da da bulunuyor. Soho House grubunun İstanbul’daki açılımları sadece üyelerinin işine yaramıyor. Geçtiğimiz aylarda eski Amerikan Konsolosluğu binasına yerleşen özel kulüplerinin yanı başında, herkese açık bir İtalyan restoranı olan Cecconi’s ile yollarına devam ediyorlar

En İyi Menü

Kanyon Alışveriş Merkezi’nde yer alan Escale geniş ve ferah bir restoran oluşu ile dikkat çekiyor.  Escale dünya mutfağı, ağırlıklı olarak da Avrupa mutfağı sunan bir restoranttır. Menülerinde 14 saat pişirilmiş süt kuzu omuz, mühürlenmiş ördek but gibi et çeşitleri, rizotto, pizza, kendi yaptıkları makarnaların yanı sıra salatalar ve zeytinyağlılar var.

Müşterilerin şimdiye kadar en çok tercih ettiği lezzetler ise badem taratorla sunulan fırınlanmış körpe sebzeler ve ızgara ahtapotmuş. Ekşi maya ekmeğinde servis edilen bruschetta da diğer beğenilen seçeneklerdenmiş. Tatlılarda ise unsuz, çikolatalı ıslak kek, çilekli milföy ve beyaz çikolata çorbası öne çıkıyor. Mekanda çocuklara özel olarak yapılan yemek alternatifleri yok

En İyi Cafe

Şimdilerde çok konuşulan mekan, Karaköy’ün gözdesi Fil books. Sanat kitaplarının yanı sıra fotoğraf tarihi ve teorisiyle ilgili kitapların, bağımsız yayınların ve tatlı servisinde yer aldığı bir kitapçı ve aynı zamanda keyifli bir kafe. Aydınlık ve ferah dükkanda, atölyelerin, sanatçı konuşmalarının, söyleşilerin ve başka kolektif etkinliklerin düzenlendiği bir buluşma mekanı.

Tüm sanatçıları, fotoğrafçıları, yayıncıları ağırlamaya pek hevesli güzel bir mekan. Sempatik logosu, pastel tonları trendy iç dekorasyonu, sade detayları ve birbirinden özel kitapları ile şimdiden en sevilenler arasına girmiş bile. İçinden çıkmak istemeyeceğiniz keyifli bir mekanda geçirilecek birkaç saatiniz olursa mutlaka Fil books’u denemenizi tavsiye ederiz.

En İyi Deniz Ürünleri

Rumelihisarı, deneyimli işletmeci Gül Etker’in adı, menüsü ve tüm özgün yaratıcılığı kendisine ait olan mekanı “Kiss The Frog”a ev sahipliği yapıyor. Lezzetli ve özen ile hazırlanmış deniz mahsulleri menüsüyle dikkatleri üzerine çeken Kiss The Frog – Seafood Brasserie, İstanbul’un gözde mekânları arasında yer almaya aday.

Rumelihisarı’nda, muhteşem İstanbul Boğazı’nın hemen kıyısında yer alan mekân, işletmecisinin geçmişteki başarıları hakkında ipuçları veriyor. İlk olarak Bodrum Gümüşlük’te açılan Karaf, daha sonra Ankara ve B by Karaf ile İstanbul Reina’ya taşınarak lezzet severlerin ‘gözde’ mekânlarından olmayı başaran ünlü restoranların kurucu ismi, lezzet severlere hiç de yabancı değil.

En İyi Tüm Gün

Michelin Yıldızlı ünlü şef Michael White’ın özel reçetelerini lokal ve mevsim tatlarıyla birleştirerek yorumladığı eşsiz menü “tüm gün” lezzet tutkunlarını bekliyor. Morini’nin ev yapımı makarnaları günlük olarak hazırlanıyor. Barrack Obama’nın, U2’nun solisti Bono’nun favorileri de menüde yer alıyor. Michael White’ın imzası ile kuzu incik ve levrek ise ana yemeklerin vazgeçilmezleri.

Morini’nin başlangıç menüsü; bar atıştırmalıklarından steak tartare’a, Marea usulü kalamardan, gorgonzola ve fındıkla eşsiz bir tat haline gelen carpaccio’ya kadar pek çok alternatif içeriyor. Morini Teras’ın yeşillikler içerisindeki ferah bahçesinde, Nefis brunch menüsünde misafirler yeni lezzetleri keşfedip mutlu anlar yaşıyor.

En İyi Kebap

Nezih Kebab Yuvalama 1981 yılında İstanbul Mercan Yokuşu`nda İsmail Hakkı Öztürk tarafından kurulmuş. 10 yıl Mercan Yokuşu`nda hizmet veren Hakkı Öztürk, buradan 1991 yılında oğlu Galip Öztürk ile birlikte Kazasker Nezih Kebab Yuvalama`yı lezzet severleriyle buluşturdu. Gaziantep mutfağını İstanbullularla buluşturan ilk isim olarak hafızalarda yer etmiştir.

Etnik yemeklerdeki ustalığı, başarılı işletmesi konusundaki hassasiyeti, sadece Türkiye`de değil Avrupa ve Amerika`da da hayli dikkat çekmiş. Sayısız kez ‘En İyi Yöresel Mutfak` unvanına layık görülen Nezih Kebab Yuvalama, Amerika`nın yüksek tirajlı günlük gazetesi New York Times gazetesi’ne manşet olmayı başarmış.

En İyi Mevsim Menüsü

Paris’te eğitim görmüş ve Michelin yıldızlı restoranlarda çalışmış şefler Kaan Sakarya ve Aylin Yazıcıoğlu Sakarya’nın liderliğinde hizmet veren Nicole Restaurant,  yerli ve taze malzemelerden oluşan mevsimsel menüleri, şato tarzı şaraplara ağırlık veren kavı ile butik bir restoran özelliğine sahip.

Restoran, İtalyan Konsolosluğunun tam karşısındaki Tomtom Suites’in üst katında yerli ve yabancı misafirlerine nefis tatlar sunuyor. Hemen girişinde yer alan cam çerçeveli tarihi tapu, birazdan şefleriyle buluşacağımız restoranın adı hakkında fikir sahibi olmamızı sağlıyor. Tarihi tapu, orijinal diliyle bir zamanlar binanın kime ait olduğunun etkileyici bir kanıtı.

En İyi Et Menüsü

Atiye Sokak’ta açılan son mekân The House Café’nin yaratıcılarından Canan Özdemir, Ramazan Üren ve Ferit Baltacıoğlu’nun imzasını taşıyan Nopa oldu. Tüm House Café’lerde olduğu gibi Nopa’da da Autoban çizgisi hakim, günün her saatine ayak uyduran bir ambiyansa sahip.

Arka tarafta duvarları boydan boya kaplayan gerçek çiçekler ve yeşili sarıp sarmalamasıyla da şehrin göbeğinde olmanıza rağmen iyi hissettiren bir havası var. Menü ise yenilikçi, sezonluk ürünlerle şekilleniyor. Menünün assolisti ise ‘etler’. Tekirdağ’dan getirdikleri en az 35 gün ‘kuru dinlendirilen  etlerin yanı sıra deniz ürünleri ve kendi mutfaklarında günlük olarak üretilen makarna, ekmek ve tatlılar var.

En İyi Şef

Dünyaca ünlü şef Rudolf Van Nunen, 21 yıldır yaşadığı Türkiye’de ilk restoranını açtı. Akdeniz ve dünya mutfağından lezzetlere yer veriyor. Rudolf’u, “duyguların hayat bulduğu, ruhunuzun yenilendiği, günün tamamında her öğüne tat ve duygu katmaya kendini adamış bir mekan” olarak tanımlıyor.

Fransız, Hollanda, Alman, İngiliz, Türk, Endonezya, Thai ve Cajun mutfakları konusunda deneyimlere sahip olan, birçok ödül ile taçlandırılan dünyaca ünlü şef Rudolf Van Nunen, Türk damak tadına uygun lezzetler sunmayı hedefliyor. 62 kişilik restoran ve 20 kişilik teras kapasitesiyle Rudolf, Slow Food konseptiyle hizmet veriyor.

En İyi Boğaz Manzarası

Doğunun batı ile bütünleştiği mistik şehir İstanbul’un Çengelköy kıyısında, dışındaki tasarımıyla hizmet veren TAPASUMA, tarihi “suma fabrikası” otelinin bünyesindedir.  Tapasuma, muhteşem konumu, Boğaz’ın tamamına hakim manzarası, yanı başındaki denizin sürekli değişen mavi-yeşil-gri renkleri ve bugünü ahenkle harmanlayan mimarisi ile kuşatılmış özel bir mekandır.

Gündüz iş yemekleri, akşam özel toplantılar ve kutlamalar, gün batımında huzurlu bir mola yeri olarak tercih edilen Tapasuma, bir çok kişinin ilgi odağı. Kendine özel teknesi ile sizi İstanbul’un trafiğinden de kurtarıyor. Otel konukları için tüm gün hizmet veren Sumahan, dileyen restoran misafirlerini de boğazın karşı kıyısına taşıyor.

En İyi Meze Menüsü

Ekranlardan tanıdığımız, Arda Türkmen, Karaköy’de Mükellef isimli yeni bir restoran açtı. Bu aralar herkesin konuştuğu mekanını “40 yaşımda 40 günde dükkan açtık” sözleriyle anlatan Türkmen’in Nişantaşı’ndaki yeni restoranının hazırlıkları ise devam ediyor.

Herkes, Arda Türkmen’le Karaköy’deki restoranı Forneria’nın bulunduğu otelin terasına yeni açtığı restoranı, Mükellef’i konuşuyor. Öncelikle şahane manzaralı terasa değinmeden edemeyeceğiz: bir tarafımızda Boğaziçi köprüsü bir tarafımızda Topkapı Sarayı ve Ayasofya. Arkanızda Galata Kulesi desek sanırız başka söze gerek kalmaz.